dilluns, 6 de març del 2017

UNA D'AMOR: AMORDISCOS

Hola, lectors il·lustrats! Qui ha dit que l'amor no està de moda. Un àlbum que sempre estarà d'actualitat i qui no ho pensi que llenci la primera pedra!!!


AMORDISCOS


Autora-il·lustradora: Moni Pérez
Editorial: Kalandraka (Faktoria K de libros), col·lecció Quitapenas
Etapa recomanada: ESO i Batxillerat















Avui us porto un llibre que m’ha acompanyat des que el vaig adquirir l’any 2008 a Sevilla. Un viatge per veure una amiga, la Maria, que aleshores treballava a Rayuela, una llibreria meravellosa, que si mai aneu cal visitar.

La Moni Pérez, il·lustradora barcelonina d’aquesta petita joia, ha sabut representar en la senzillesa directa de les seves il·lustracions, l’AMOR en tota les seves múltiples versions. Fins i tot podríem dir que alguna d’elles ens recorda l’expressió de “per què li diem amor quan volem dir sexe”. Un àlbum on sexe, amistat, possessió, obsessió... es barregen moltes vegades amb aquest sentiment que en diem amor.

Cada una de les seves vinyetes és una oportunitat per rememorar situacions amoroses personals, o aventures d’amor, d’amics, del veí del costat, de pares o d’avis. Des del sofà de casa, amb unes crispetes, us convido a llegir-lo amb ulls curosos i veureu com darrera de cada dibuix, podeu posar música, paraules, cares... Acompanyeu a la nostra protagonista a viure un amor per correspondència, a tenir una primera cita, a ofegar les penes en un gintònic, a parlar amb el doctor Amor, a llençar-se a la piscina i fotre’s un mastegot memorable... En fi, que us diré...situacions que ens fan de mirall quotidià i que ens arrenquen riallades a dojo.

D’altra banda, us volia comentar que com veureu es tracta d’un àlbum tricolor: blanc, negre i vermell. No té cap misteri, fer servir el color vermell per parlar d’amor, és el que s’escau. Tanmateix, ja parlarem més endavant, en futurs posts, de la màgia que conté el color vermell. Jo diria que un color fetitxe en els nostres àlbums il·lustrats.

I fins aquí, lectors il·lustrats, mossegueu i mastegueu cada un dels amors que se’ns serveix a Amordiscos, no sigui que algun d’ells ens ennuegui ;)


ACTIVITATS DINS L'AULA
Moni Pérez amb el seu llibre ens ofereix moltes possibilitats creatives, a qualsevol etapa educativa, però en aquest post ens centrarem a:

  • Etapa ESO i Batxillerat: activitat 1 “Els sentiments i les emocions em desborden. Els hi poso nom"
activitat 2: “Guionista per un dia. Poc és  molt”


    




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada