dilluns, 20 de març del 2017

DIA MUNDIAL DE LA POESIA

Hola lectors il·lustrats,

Avui començarem rendint el nostre petit homenatge al Dia Mundial de la Poesia. La senyora poesia tan temuda com elogiada, complicada i senzilla, sempre respectada. En “el pot petit la bona confitura” que diuen.

A més, estem de doble celebració ja que enguany fa 100 anys que va néixer la poeta GLORIA FUERTES. No vull fer aquí una ressenya de la seva vida, perquè podeu consultar totes les dades que vulgueu a la seva pròpia pàgina http://www.gloriafuertes.org, únicament trencar una llança a favor de la seva gran vocació i professió d’escriptora i dedicar-li un espai que bé que se’l mereix, ella que tant va dedicar a la infància amb els seus contes, poemes i històries.

Aquí us deixo un dels seus reculls de poemes:

POEMAS DE LA OCA LOCA

Autora: Gloria Fuertes, Il·lustrador: Miguel Angel Pacheco
Editorial: Kalandraka
Etapa recomanada: Primària, ESO i Batxillerat




Una composició de 25 poemes que ens recorden les cançons d'infància, per la seva rima i musicalitat, acompanyades per unes il·lustracions fresques, alegres, plenes de colors de Miguel Angel Pacheco que dibuixa amb una senzillesa ben escollida l’imaginari de la Gloria.

Aquí us deixo la primera estrofa del poema "La Oca Loca"

“Doña Oca toca la ocarina,
Y prefiere el lago a la piscina.
Este es su marido el Oco,
(que no está cuerdo tampoco)” [...]


ACTIVITATS DINS L’AULA
En aquest cas l’activitat crec que ha de seguir la senzillesa i savoir faire de l’autora i l’il·lustrador. Deixem que els alumnes mostrin la seva creativitat amb el llapis i els colors.
  • Etapa Primària: activitat "Gloria al teatre"
  • Etapa ESO i Batxillerat: activitat “la poesia feta dibuix”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada