dissabte, 29 d’abril del 2017

ESPECIAL DIA DE LA MARE

DE TOTES I CADASCUNA D’ELLES

Hola lectors il·lustrats!!

Ens tornem a trobar després d’un mes d’abril ple d’alegries i colors. LAPETITEKA no ha parat a ritme de primavera. Estic molt contenta d’haver pogut compartir amb tots vosaltres tallers tan macos i Conta-contes que ens han apropat una mica més a històries, algunes ja conegudes, d’altres que han estat un gran descobriment.

I ara al maig us porto dos llibres que m’encanten. Dues propostes per a que sorprengueu les vostres mares 😉


LA MARE SE’N VA DE VIATGE

Autora-ilustradora: Mariana Ruiz Johnson
Editorial: Kalandraka
Etapa recomanada: Infantil i Primària





Us he de confessar que el primer que em va cridar l’atenció en veure La mare se’n va de viatge va ser el color verd de la seva coberta. A LAPETITEKA ens agrada tant el verd que no em vaig poder estar de tenir-ho entre les mans. Després va venir les seves il·lustracions, i les seves lletres bellugadisses de coloraines....
Més tard, vaig començar a llegir la història i llavors ja no va haver marxa enrere: La mare se’n va de viatge se’n va anar directe cap el bagul de LAPETITEKA.
A la saca!!!!
En realitat, la història presenta la mare per la seva absència. Ella se’n va de viatge i és el pare i el fill els que passen els dies junts a casa mentres esperen la tornada de la mare. I ja se sap, quan “quan el gat no hi és, els ratolins ballen”. El fet que la mare marxi de viatge fa que la relació pare i fill prengui importància i ocupi un primer plà, deixant entreveure quins hàbits familiars es practiquen a casa quan la mare hi és i quins brillen quan la mare no hi és.
Una història molt divertida i quotidiana, que d’alguna manera recrea els rols familiars i les relacions establertes entre cada membre. Ara bé, escapant dels papers clàssics on el que anava de viatge per feina era el pare i la que es quedava a casa cuidant de la mainada era la mare.

Molt i molt recomanable, pel dia de la mare, pel dia del pare, en fi, pel dia a dia...
Ens agrada molt a tots LA MARE SE’N VA DE VIATGE!!!!

A més a més, funciona tan bé en el Conta-contes per petits, que sempre, sempre viatja amb LAPETITEKA.

ACTIVITATS DINS L’AULA
Etapa Infantil i Primària: Activitat 1: “La meva mare treballa de....”


MARE

Autora-ilustradora: Mariana Ruiz Johnson
Editorial: Kalandraka
Etapa recomanada: Infantil, Primària





El segon llibre que us porto es diu Mare, i aquest petit mot conté tantes i tantes coses, és tan rodó. Jo diria que és una paraula continent. Quantes coses pot ser una mare? Quantes històries hi caben dins d’ella? Quantes emocions podem dipositar en el seu interior?.... I així podríem continuar fins al infinit i més enllà!!!
Això és el que ens porta la seva autora, Mariana Ruiz Johnson. Una mare que amaga tants universos en el seu interior com pugueu imaginar. Oracions curtes i directes revestides per tot un imaginari il·lustrat que no és gratuït. No és casualitat que la mare i el fill, estiguin envoltats d’una natura que ens recorda LA MARE NATURA, la mare per excel·lència de la humanitat. Una natura femenina, acollidora, creadora, procreadora i sàvia en experiència i que nodreix a tots els éssers.
Per moments les seves il·lustracions que omplen la totalitat de les pàgines de colors: vermell, blau, verd, groc, ocre, negre... ens poden recordar algun lloc en concret, però sempre relacionat amb una natura salvatge, en el sentit més pur de la paraula.  Són colors que podem trobar en els paratges d’arreu del món, només cal que obrim bé els ulls i que mirem, que mirem amb uns ulls tan grans i oberts com els dels personatges que apareixen en el llibre. Mare és un mirar cap enfora i cap endins.

I fins aquí les meves recomanacions pel Dia de la Mare. Hi ha més llibres preciosos, jo només us deixo una petita mostra. En el blog podeu trobar també la ressenya de Adivina cuánto te quiero, que tot i que l’autor el va escriure pensant en masculí (pare), és un llibre que funciona tant per pares com per mares.

Res més petitekes, que aprofiteu bé aquests dies de primavera.

ACTIVITATS DINS L’AULA

Etapa Infantil i Primària: Activitat 1: “La mare s’assembla a.....”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada